Livrare gratuita pentru comenzile de peste 250 LEI. Livrările se efectuează în zilele de marți și vineri.
  1. Acasa
  2. /
  3. Blog
  4. /
  5. E bine sa știi
  6. /
  7. Îngrijirea Holistică a Pielii – Frumusețe din Interior

Îngrijirea Holistică a Pielii – Frumusețe din Interior

Pielea noastră poate părea ca este doar un înveliș exterior care îți acoperă organele, dar este la fel de vie ca și restul corpului nostru. Tot ceea ce facem pentru a avea grijă de noi se reflectă în pielea noastră. Îngrijirea holistică a pielii este o modalitate de a ne îngriji pielea atât în exterior, cât mai alea din interior.

Multe produse de îngrijire a pielii promit că ne vor oferi rezultate serioase. În timp ce produsele holistice de îngrijire a pielii sunt o piesă uriașă a puzzle-ului, pielea fericită și sănătoasă este rezultatul unui cumul de factori, nu doar produsele pe care le utilizăm. Adevărul este că sănătatea și obiceiurile noastre în general joacă un rol important în sănătatea și aspectul pielii noastre, și în modul în care ne simțim în general.

Ce inseamna holistic

Ce este îngrijirea holistică a pielii

Îngrijirea holistică a pielii este o practică străveche care implică tratarea pielii într-o abordare de îngrijire a „întregului”. Este o abordare all-inclusive a unui corp, minte și spirit sănătos, care poate avea ca rezultat o piele sănătoasă și radiantă. Abordarea îngrijirii pielii este mai profundă decât nevoile de suprafață ale pielii. Există mulți factori care pot provoca o erupție, incluzând dieta, dezechilibrele hormonale, nivelul de stres, activitatea fizică, ciclurile menstruale, mișcările intestinale și altele. Toți acești factori influențează fluxul de energie în interiorul corpului. Dacă energia ta este blocată, ea nu curge liber, ceea ce poate face ca organismul și pielea să aibă un răspuns inflamat. Te-ai întrebat vreodată de ce te confrunți cu o erupție în perioadele stresante sau în acea perioadă a lunii? Sănătatea și aspectul pielii sunt indicatori ai tot ceea ce se întâmplă în interior, inclusiv bolile, dezechilibrele hormonale, nivelul de stres și dieta.

Minte

Bunăstarea mintală este o parte majoră a unei vieți echilibrate. Un domeniu al vieții care poate crea un dezechilibru este stresul. Stresul poate face ravagii asupra sănătății tale generale. În ceea ce privește îngrijirea pielii, nivelul crescut de stres provoacă perturbări interne care pot duce la acnee și semne de îmbătrânire. Când suntem stresați, corpul nostru produce niveluri ridicate de cortizol. Se știe că cortizolul crește nivelul zahărului din sânge în fluxul sanguin. Aceste niveluri crescute pot provoca erupții și pot irita afecțiunile existente ale pielii, cum ar fi eczema și psoriazisul. Stresul este o parte inevitabilă a vieții, dar poți controla modul în care reacționezi la stres.

Tind să combin eforturile mergând la o plimbare de meditație. Când merg la plimbări, sunt capabil să mă îndepărtez de tensiunile muncii, afacerii sau familiei și mă concentrez cu adevărat pe elementele frumoase ale naturii. Dacă o plimbare nu este ideea ta de a elibera stresul, poți încorpora ceaiuri din plante precum mușețel și mentă de lavandă. Oricare ar fi ceașca ta de ceai, creează acea practică și permite-i să-ți concentreze mintea.

Corp

Când vine vorba de îngrijirea pielii, dieta ta va juca, de asemenea, un rol important în aspectul pielii. Acneea este o afecțiune comună a pielii care poate afecta oameni de toate genurile și vârstele. Există o legătură între acnee și alimentele pe care le consumăm. Dietele care conțin produse lactate și alimente cu glicemie ridicată (alimente care se transformă rapid în zahăr) pot duce la creșterea inflamației în întregul corp. Inflamația din organism poate provoca acnee, accelera efectele îmbătrânirii și exacerba afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczema. Studiile au arătat că reducerea aportului de jurnal poate ajuta la ameliorarea suferințelor de eczeme. Când creați o dietă pentru a obține o abordare holistică, doriți să evitați alimentele care vor schimba echilibrul natural.

La fel ca sistemul tău digestiv, pielea găzduiește miliarde de microorganisme prietenoase. Acesta este denumit microbiomul pielii. Microbiomul pielii noastre protejează organismul de intrușii dăunători, cum ar fi microbii și elementele de mediu. Utilizarea substanțelor chimice dăunătoare și malnutriția pielii pot provoca un dezechilibru în ecosistemul pielii tale. Utilizarea produselor naturale netoxice pentru a curăța și hidrata pielea ajută la menținerea bacteriilor bune ale pielii pentru un microbiom echilibrat. Acest lucru poate duce la o piele mai sănătoasă, un aspect îmbunătățit și un ten echilibrat. Vom încerca să facem toate lucrurile corecte, dar s-ar putea să avem o îngăduință din când în când sau chestiuni de mediu care scapă de sub controlul nostru. Acestea fiind spuse, este un obicei bun să exersăm spălarea acelor impurități din corpul nostru, iar transpirația este o metodă grozavă.

Transpirația este una dintre funcțiile principale ale pielii noastre. Este o parte esențială a detoxifierii pentru organism. Adăugând o activitate zilnică de exerciții care crește ritmul cardiac și permite corpului să transpire 30 de minute pe zi, puteți elimina impuritățile care vă blochează porii și eliminați toxinele din corp. Activitatea poate varia de la antrenament de mare intensitate la o plimbare rapidă. Doar asigurați-vă că vă mișcați și că sângele curge așa cum se spune: „Un corp în mișcare rămâne în mișcare”.

Spirit

Bunăstarea spirituală joacă un rol important în sănătatea mintală. Pentru unii, spiritualitatea este asociată cu religia, dar se poate referi și la creșterea personală. Apreciază locul în care te afli în viață astăzi și nu numai lucrurile tangibile, ci și cele intangibile. Dacă nu te concentrezi pe ceea ce nu este prezent în viața ta, îți poți permite să trăiești momentul și să fii recunoscător pentru acum. Puteți folosi afirmații, jurnal sau puteți crea un spațiu care să vă genereze acel sentiment. Pentru mine, mi-am proiectat dormitorul cu culori liniștite, dar vibrante. Am scos jaluzelele și le-am înlocuit cu perdele fluide, astfel încât soarele să poată umple camera mea. Când mă trezesc dimineața, simt soarele pe față și ochii îmi deschid la culorile mele preferate. Crearea acestui spațiu mă ajută să-mi încep ziua cu un zâmbet. Dacă nu ești unul pentru decorare, adaugă activități care te plasează în elemente pentru a absorbi beneficiile vindecătoare ale naturii. Uneori, merg desculț prin iarbă doar ca să simt pământul. Efectele de răcire ale ierbii de pe picioarele mele mă ajută să mă simt împământat. Indiferent dacă natura sa, efectele vizuale sau afirmația implementează o practică care te va ajuta să găsești centrul.

 

 

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.
Please enter a Comment.
Please enter your Name.
Please enter your Email.